Om PickUp Hunddagis

Här finns PickUp Hunddagis

PickUp Hunddagis är ett franchisekoncept med rullande hunddagis med ”ur- och skurtänk”. Det innebär att vi är ute och aktiva med hundarna. Vi kommer inte att förvara din hund. Vila kommer den att få göra i sin hemmiljö. Där får din hund vara ifred och det finns ingen som pockar på uppmärksamhet eller stör den. Din hund kommer att bli trött av alla intryck, nya spännande miljöer, lek och bus med de andra hundarna och av våra aktiveringsövningar. Vilan kommer vara nödvändig och välbehövlig när din hund återlämnas.

En typisk dag på PickUp Hunddagis kan se ut så här:

På förmiddagen kommer vi till ditt hem och hämtar upp din hund. Eftersom du antagligen redan hunnit iväg till jobbet har vi nyckel med oss. I hallen hänger hundens koppel och där ligger också en kommunikationsbok där vi håller regelbunden kontakt. Givetvis kan du också nå oss på telefon.

Vi möts antagligen av en mycket förväntansfull hund som är ivrig på att få komma ut och träffa sina andra hundkompisar. Efter lite klapp och kanske en godis, kopplas hunden och vi går ut till bilen där alla hundar har sin egen plats. I bilburen finns en mjuk och go fäll att ligga på.

När alla hundar är upplockade åker vi till någon härlig plats där vi kan ta en lång skön promenad med hela gänget. En stor fördel med att vara mobil är att vi kan variera platserna där vi går. Vi kan ena dagen gå på någon vandringsled i skogen för att nästa dag gå i stadsmiljö. Vi kan åka till sjön och bada en varm och fin dag och en vinterdag kan vi ge oss ut på ett fält och snöpulsa. Din hund kommer få uppleva många nya miljöer och platser med olika typer av dofter och ljud. Hundarna kommer med andra ord bli ordentligt miljötränade.

En del av dagen kommer ägnas åt fri lek, vilket innebär att hundarna är lösa under ansvar. Detta sker alltid i en inhägnad och hundarna lämnas aldrig ensamma. Här får de leka, springa, busa, strosa, lukta, rulla sig i gräset och så vidare – med andra ord ha det härligt!

På eftermiddagen är det dags för hemgång. Hundarna får komma in i sin bilbur och vi kör hemåt. Väl hemma låser vi upp och tar av koppel och halsband, klappar om hunden och låser. Din hund får sin välbehövliga vila.

Vilka tider gäller på PickUp Hunddagis?

Tiden kommer variera lite beroende på din adress (alltså vart på rutten du bor.) Men vi startar ungefär klockan 10.00 och hunden återlämnas runt 15.00.

Anledningen till dessa tider är:

- Vi vill inte komma mitt i era morgonbestyr, vi vet hur stressigt man har på morgonen och det är lugnare både för hunden och för oss att komma efter. Hunden måste vara rastad på morgonen när vi kommer.

- Vi har lite kortare dagar än många andra hunddagis men på andra dagis sitter hundarna inomhus långa stunder, hos oss är vi aktiva fram till avlämningen. Vilan sker hemma i lugn och ro där hunden inte behöver bli störd.

- När du kommer hem efter jobbet är hunden inte dödstrött eftersom den har antagligen hunnit vila en stund. Det betyder att du fortfarande kan njuta av alla fördelar med att ha hund.

- Vi slipper rusningstrafiken på förmiddag och eftermiddag vilket förkortar transporttiden för hundarna i bilen.

Varför ska du anlita PickUp Hunddagis?

Främst för att du är mån om din hund och endast det bästa är gott nog.

Din hund kommer inte bara att få mycket motion utan kommer även vara en del av en noggrant sammansatt hundgrupp där alla hundar ska trivas och må gott tillsammans. Alla hundar behöver få jobba mentalt därför gör vi regelbundna aktiveringsövningar med hundarna.

Din hund kommer bli ordentligt miljötränad då vi är mobila och kommer variera platserna som vi går på. Nya platser innebär nya upplevelser vilket gör att promenadstråken aldrig behöver bli tråkiga.

Hunden får välbehövlig vila hemma där inga andra hundar stör. Den har dessutom antagligen hunnit vila en stund när du kommer hem.

Du slipper momentet att lämna och hämta din hund och behöver inte anpassa dig efter andras tider.

Alla som jobbar på PickUp Hunddagis är utbildade hunddagisföreståndare men har även specialkompetens med inriktning på mobilt dagis. Alla har erfarenhet av hundar sedan tidigare och har blivit handplockade på grund av sin kompetens inom området. PickUp står för positiva träningsmetoder vilket genomsyrar verksamheten.

PickUp står för kvalité, aktivitet, trygghet, förtroende, kompetens, tidsbesparing och positiva metoder.